Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес търсят къде загубиха скорост

Мерцедес търсят къде загубиха скорост

56
0
Михаел Шумахер

Разочарование цареше в Мерцедес след квалификацията за Гран при на Австралия днес на пистата Албърт парк. Пилотите на тима Нико Розберг и Михаел Шумахер се класираха 7-и и 11-и на стартовата решетка. Двамата ползваха само меки гуми в сесията, което означава, че имат по три комплекта твърди за надпреварата.

Надявах се на добро представяне в тази квалификация, когато си легнах снощи. Сутринта няколко неща не работеха в колата ми, но отборът работи здраво и почти всички системи бяха налице за следобед. Трябва обаче да разберем какво стана. Допуснах грешка в Q3 и тя вероятно ми струва едно място, но темпото въобще не се получи – като цяло. Единственото положително нещо е, че ще стартирам откъм чистата страна. Ще направя всичко възможно обаче, за да взема точки – заяви категорично Розберг.

Шумахер от своя страна изтърва топ 10 за 0,089 сек и също не бе наясно какво не е се получило в неговия MGP W02 за решителната битка. Предпочитанието му към меките гуми бе изтълкувано от някои наблюдатели като несигурност във възможностите на болида, но това не получи потвърждение.

Ясно е, че това не е идеалният старт на сезона. Не мога да отрека, че съм разочарован. Не става въпрос за това, че KERS-ът работеше когато си поиска или че вероятно можех и да стигна Q3, а за това, че представянето не бе според очакванията ни. На тестовете бяхме с темпото на Ферари, а това не пролича днес. Тук имахме повече проблеми и е нужно да вникнем в ситуацията, защото понастоящем не сме там, където искаме – изрази нещастието си седемкратният световен шампион.

Шефът на отбора Рос Браун обаче е убеден въпреки всичко, че базата е стабилна и че екипът е в добра форма за състезанието.