Начало Избрани Мерцедес разкри дизайна на новата кола за сигурност в F1

Мерцедес разкри дизайна на новата кола за сигурност в F1

1907
0
Мерцедес AMG GT Black Series
снимка, Мерцедес

Мерцедес разкри дизайна на новата кола за сигурност в F1. Освен нея бе показан и новият медицински автомобил за сезон 2022 в най-високото ниво на моторните спортове. Това се случва малко повече от седмица преди старта на новата кампания в Бахрейн.

Тази година моделът Mercedes-AMG GT Black Series ще бъде официалния автомобил за сигурност за половината от състезанията през този сезон, тъй като германците продължават да споделят това задължение с Астън Мартин.

Черната серия замества Mercedes-AMG GT R, който беше доставен от Mercedes като автомобил за сигурност миналата година. Предишният медицински автомобил се казваше Мерцедес C 63 S комби и бе използван от 2015 г. Сега той е заменен от GT 63 S 4MATIC+.

Според Мерцедес това са най-мощните версии на тези автомобили.

Една от забележимите промени в новия автомобил за сигурност е премахването на светлинната лента, която се намираше на покрива. Тя е заменена с нова система за светлинна сигнализация, която е вградена в предното стъкло и е разположена на задния спойлер. Задната регистрационна табела също ще свети в съответните цветове, за да сигнализира на водачите по време на състезанията. В същото време светлините на страничните прозорци ще помагат на зрителите по трибуните да виждат кога автомобилът за сигурност ще влезе в бокса.

В кокпита пилотът на автомобила за сигурност Бернд Майландер ще бъде подпомаган от втория пилот Ричард Даркър. Той има достъп до два монитора с цялата информация за състезанието и телевизионни кадри, за да следи болидите на F1, докато е на пистата.

Първата кола за сигурност на немската марка е доставена през 1996 г. Всяка година в продължение на повече от четвърт век Мерцедес-АМГ доставя автомобилите, от които F1 се нуждае в извънредни ситуации, заяви Кристоф Сагемюлер, ръководител на отдела за моторни спортове на Mercedes-AMG GmbH.

В ролята си на официален автомобил за сигурност на Формула 1 нашите високопроходими автомобили безопасно водят участниците във Формула 1 по трасето, когато се налага да се справят с лошото време или в случай на инцидент. При нужда нашият официален медицински автомобил на F1 пристига на място по възможно най-бързия начин.“

За да се уверим в това, ние повишихме още повече летвата за сезона 2022 г. с нашите най-мощни модели досега AMG GT Black Series и AMG GT 63 S. Нещо повече, представянето им на пистата показва тяхната нефилтрирана ДНК на моторните спортове повече от всички техни предшественици.“

Мерцедес

Новият автомобил за сигурност, както и медицинският автомобил ще запазят червения цвят, който бе използват от Мерцедес през миналата година. Също така те ще бъдат спонсорирани от технологичната компания Crowdstrike.

кола за сигурност и медицински автомобил
кола за сигурност и медицински автомобил, снимка Мерцедес

В другата половина от уикендите на F1 моделите на Астън Мартин Vantage и DBX SUV ще служат съответно като автомобил за безопасност и медицински автомобил.