Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес се отказа от новия под на F1 W15

Мерцедес се отказа от новия под на F1 W15

1799
0
Мерцедес F1 W15
снимка, Мерцедес

Мерцедес се отказа от новия под на F1 W15. Германският производител реши да се върне към старата спецификация на тази част от шасито заради проблемите, които имаше във вчерашните тренировки на пистата Спа.

Мерцедес представи голям пакет с актуализации на Спа. Тимът от Бракли се надяваше да направи още една крачка напред и да се бори за местата в челото. Това включваше и нов под, чиято цел е да генерира повече притискане

Отборът от Бракли отбор имаше разочароващ първи ден от рейс уикенда на пистата Спа-Франкоршамп.  Джордж Ръсел и Люис Хамилтън не се чувстваха напълно комфортно с зад волана на F1 W15. Двамата завършиха деня с повече от една секунда изоставане от колите на Макларън.

Въпреки че направиха подобрения в настройките през деня, в Мерцедес останаха озадачени защо губят близо секунда на правите на Спа в сравнение със съперниците си.

Разочароващото темпо в петък веднага предизвика дебати за това дали актуализациите в F1 W15, донесени този уикенд, работят правилно.

Веднага след края на двете тренировки имаше няколко срещи между инженерите на Мерцедес. Това, заедно с работата, извършена в симулатора и фабриката през нощта, не доведоха до категоричното заключение, че новият под е категорична стъпка напред в представянето. Заради това Мерцедес реши да се върне към предишната си спецификация през остатъка от уикенда на Спа.

Решението сигурно е продиктувано от лошото време през днешния ден. Последната тренировка се проведе при много тежки атмосферни условия. Пилотите имаха доста ограничен пробег и не успяха да съберат много полезна информация. В допълнение, старата спецификация на F1 W15 ще намали възможността за инциденти. Един удар в предпазните стени би поставил механиците на Мерцедес пред изпитание.

За момента отборът се е върнал изцяло към старата спецификация на пода. Разбира се, че Мерцедес ще прекара периода преди Зандвоорт в оценка на това дали трудностите в петък са били причинени от пода или от нещо друго.

Преди началото на уикенда оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин бе заявил, че отборът е вярвал напълно, че подът ще донесе печалба.

„Основното нещо е подът. Това е просто още една стъпка от развитието, която успяхме да въведем тук. Хубаво е също така да получим някои нови части за автомобила. Реалността на ограничението на разходите е, че постоянно кърпиш частите и се опитваш да ги поправиш. Надявам се, че това ще бъде стъпка напред“, каза Шовлин.