Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще копира други коли ако се налага, заяви Волф

Мерцедес ще копира други коли ако се налага, заяви Волф

2323
0
Мерцедес, пит, гараж, бокс
снимка: Спас Генев

Тимът на Мерцедес няма да се поколебае да копира други болиди ако това се налага, за да бъде постигнат прогрес на писта, заяви Тото Волф. Шефът на екипа от Бракли сподели пред Ауто Мотор унд Шпорт, че миналогодишният състезателен уикенд в Бразилия е потвърдил посоката на работа на екипа.

„Не са необходими революции ако си наясно откъде да започнеш. Като цяла са необходими стабилност и сигурна среда, това е от огромна важност във Формула 1. И точно в това е силата ни. Тези характеристики ни помогнаха да учим по-бързо през 2022 г.“, каза Волф.

„При разговор с акционер бяха попитан: „Ще смените ли концепцията?“ Отговорът ми беше: „Какво означава концепция?“ За видимото отвън ли говорим – тесни или широки кутии за радиаторите? Или концепция са разликите в архитектурата, разпределението на теглата, аеродинамичния работен прозорец? С други думи, невидимите неща. При нас няма някакъв свещен план, който да следваме. Ние безмилостното подлагаме на съмнение всичко.“

„Ако трябва да направим нещо, което прилича на друга кола, несъмнено ще го сторим. В момента всичко е съсредоточено върху посока работата на нещата, които са под външната обвивка. Това може и да се надяваме, че ще допринесе за подобряване на представянето ни“, коментира ръководителят на Мерцедес

Волф допълни, че победата на Джордж Ръсел в Бразилия през сезон 2022 е потвърдила посоката на работа на отбора.

„Вярваме, че разбрахме още преди лятото къде са ни проблемите. Подобни неща не могат да се поправят от днес за утре. Необходими са много месеци предварителна работа. И определено видяхме тенденция към подобрение на писти, пасващи на автомобила ни и аеродинамичната му конфигурация“, допълни шефът на Мерцедес.

„И не само спечелихме, а взехме победата в спринта и в състезанието бяхме първи и втори. Онзи уикенд не беше случайно попадение. Може би щяхме да спечелим още някои надпревари ако бяхме допуснали по-малко грешки или представянето ни бе една идея по-добро“, каза още Волф.