Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мери разбрал, че няма да кара, чак като пристигнал в Сингапур

Мери разбрал, че няма да кара, чак като пристигнал в Сингапур

58
0

Пилотът на Мейнър Маруся Роберто Мери разбрал, че няма да се състезава в уикенда за Гран при на Сингапур едва след като е пристигнал в страната. Той ще бъде заменен от Александър Роси, като американецът ще кара в общо 5 състезания до края на сезона. Мери ще бъде титуляр в Русия и Абу Даби, тъй като Роси ще бъде ангажиран с участието си в сериите GP2.

„Летях до тук в Сингапур в понеделник и когато пристигнах тимът ми съобщи, че аз няма да се състезавам, като Роси ще ме замени за 5 състезания, обясни Мери. – Не знам какво ще става за следващата година. Оглеждам се за място във Ф1 и ще се опитам да намеря възможно най-добрата възможност. Но сега в тези дни е наистина важен е бюджетът и в момента е трудно да се намери такъв.”

Въпреки случилото се, Мерси заяви, че е благодарен на Мейнър за възможността, която му е дал да се състезава. „В началото на годината, когато отидох в Мелбърн с тима, те ми дадоха страхотен шанс да бъда част от тима и да бъда пилот. Не знаех колко дълго ще продължи това, но поне направих 12 състезания. Това е наистина добро за пилот във Ф1. Сега в тима взеха решение, което е по-добро за тима по отношение на дългосрочните резултати. Съответно сега аз се подготвям за състезанието в Сочи и Абу Даби.”