Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Меритус Рейсинг се надяват на място във Ф1 през 2016-та

Меритус Рейсинг се надяват на място във Ф1 през 2016-та

40
0

Меритус Рейсинг изразиха амбициите си да достигнат участие във Формула 1 през 2016-та година, като това би ги направило първият екип от страна от югоизточна Азия, който взима участие в този спорт. Малайзийският отбор се изкачва стъпка по стъпка в стълбицата на моторните спортове и в момента участва в азиатските GP2 серии с амбиции за участие в европейските GP2 серии през 2011-та година.

„Меритус са единственият азиатски тим, на който бе дадено разрешение да се състезава в азиатските GP2 серии и това отчасти се дължи на нашия инженерен успех и на 32-те ни азиатски титли, както и на доминацията ни във Формула БМВ и Формула V6 през изминалите 6 години. Това са азиатските стъпала, които водят към острова на моторните спортове – Формула 1“, заяви шефът на отбора Фирхат Мокзани и добави:

„Малайзия и азиатските моторни спортове предлагат много ефективна, що се отнася до финанси, стълбица за пилотите, идващи от картинга, като им предлагат всички стъпки в кариерата, които са нужни на амбициозните пилоти, целящи достигане на Ф1. Голямата разлика е, че тези стъпки са поне наполовина по-евтини от тези на европейските стълбици.

Меритус планира да увеличи ангажираността си в азиатските GP2 серии и да се включи и в европейските GP2 серии през 2011-та. Нашите отбори фактически ще са тимът на малайзийското национално Ф1 развиие, като също така ще тренират и нашите малайзийски състезателни инженери.

Надяваме се да сме готови да посторим своя собствена кола за Ф1 заедно с малайзийските инженери и да достигнем тази цел до 2016-та година.“