Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес чакат решението на Хамилтън

Мерцедес чакат решението на Хамилтън

24
0
Люис Хамилтън

Отборът на Мерцедес чака Люис Хамилтън да реши къде иска да кара след изтичането на договора си с Макларън.

Шефът на тима Рос Браун почти призна, че от Бракли са направили предложение на световния шампион за 2008 г., докато обясняваше по ВВС Радио 5 Лив, че бъдещето на Михаел Шумахер е неясно.

Страхувам се, че нещата все още се обсъждат – заяви англичанинът в отговор на въпроса какво се случва с решението кои ще са пилоти на Мерцедес през 2013 г. – Не мога да коментирам кой знае какво, но Михаел е с невероятен принос за отбора, определено ни изведе много напред. Според мен неговото участие е безкрайно важно и затова е трудно да се реши дали остава или не. Той участва в дискусиите, които продължават и в момента.

Той допълни, че в случай на оттегляне на Шумахер съотборникът на Нико Розберг може да бъде обявен след известно време. Това бе прието като признание, че Бракли наистина се надяват да привлекат Хамилтън от Макларън.

Всеки амбициозен отбор оглежда топпилотите, а ние сме амбициозен екип – продължи Браун. – Има обаче страшно много спекулации. Ще имаме какво да кажем, но след седмица или месец. Нещата ще се изяснят.