Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес доминира и в третата свободна тренировка в Австралия

Мерцедес доминира и в третата свободна тренировка в Австралия

44
0
Мерцедес,Нико Розберг

В последната свободна тренировка в Австралия доминацията на екипа на Мерцедес продължи с пълна сила. Нико Розберг постигна най-добро време с резултат от 1:29.375 мин. и в края на едночасовата сесия бе с близо 1,4 сек. по-бърз от Дженсън Бътън от екипа на Макларън. Съотборникът на Розберг в Мерцедес, Люис Хамилтън от своя страна завърши едва четвърти след като направи грешка в своята бърза обиколка с меките гуми и излезе от пистата. Преди това обаче бе убедително най-бърз при опитите с по-твърдите гуми.

Третото място пък отново бе заето от Фернандо Алонсо от екипа на Ферари.

Мерцедес демонстрира силата си и е явен фаворит за предстоящата квалификация. За сметка на това проблемите на другите отбори продължават. В края на сесията Пастор Малдонадо от екипа на Лотус бе принуден да спре заради повреда, като остана с едва 18-о време. Това е третата сесия, в която венецуелецът има проблеми.

Неговият съотборник Ромен Грожан пък не успя да направи и една скоростна обиколка. Той изрази разочарованието си с думи при комуникацията с питлейна, като заяви, че „нищо не е оправено“ и „колата е ужасна“.

Бившият пилот на Лотус, Кими Райконен също имаше известни проблеми заради трудности с връзката с бокса. Той записа седмо време, като пред него се наредиха Даниел Рикиардо (Ред Бул) и Нико Хюлкенберг (Форс Индия).

Световният шампион Себастиян Фетел записа 14 обиколки, но в края на сесията се оплака от гъвкавостта на задвижващата система на Рено. Той не можеше да ускори нормално и това доведе до разлика от близо 3 сек. от върха и 12-о място.

Проблеми имаше и за Естебан Гутиерес от екипа на Заубер, който се оплака от трудности при превключването на скорости и за малко не остана на пистата. Мексиканецът все пак стигна до бокса но не успя да направи обиколка за време. Стана ясно, че скоростната му кутия ще трябва да бъде сменена.

Трудности имаше и с Валтери Ботас, който рано облече цивилно облекло, след като стана ясно, че няма да може да вземе участие в сесията заради технически нередности.

Квалификацията започва в 8 ч. българско време и се очаква пилотите на Мерцедес без проблеми да окупират първото място.