Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес F1 W03 е прекрасна база за надграждане, убеден е Розберг

Мерцедес F1 W03 е прекрасна база за надграждане, убеден е Розберг

25
0
Нико Розберг

Нико Розберг е убеден, че новият Мерцедес F1 W03 е добра база за развитие през сезон 2012 г. Той е на пистата Каталуния, където върви вторият предсезонен тест от Формула 1 и макар че днес не кара, работи с екипа на трасето. Всъщност пилотът там е и отседнал – в личния си моторхоум, обзаведен от приятелката му Вивиан (която е интериорен дизайнер). Редом до неговия камион е паркиран този на Михаел Шумахер и двамата непрекъснато обсъждат случващото се на трасето, поведението на автомобила и т.н.

Целият отбор е много позитивно настроен и убеден в силата ни. Новата кола е прекрасна база. Много стабилна и сме в състояние изцяло да се концентрираме върху това да я направим по-бърза. Досега не всичко бе перфектно, но проблемите бяха малки и лесни за отстраняване. В момента не мога да кажа нищо за това дали ще се борим за подиуми. За мен е важно да станем добри като отбор и сме на правилния път – обясни Нико в интервю за Спорт Билд.

Синът на световния шампион за 1982 г. Кеке Розберг все още няма победа в кариерата си след цели 108 Гран при и шест сезона в спорта. Това все по-често се обсъжда, когато стане дума за Нико, но той се старае приказките да не му пречат и да не го разсейват.

Би било страхотно изживяване да спечеля състезание, но както споменах, най-важно е да напредваме като екип. Не знам дали една победа ще ме направи по-добър, но съм наясно, че доста хора говорят за това – добави Розберг.

Нико сподели още, че се разбира добре със съотборника си Михаел Шумахер и би се радвал, ако той продължи договора си с Мерцедес. В същото време обаче е убеден, че ще го победи и тази година, макар да призна, че няма да му е лесно.