Начало Други Мерцедес и Рено отмениха брифингите си след катастрофата в F2

Мерцедес и Рено отмениха брифингите си след катастрофата в F2

2581
0
Формула 2
снимка: Формула 2

От Иван Тенчев, наш специален пратеник на Спа-Франкоршамп

Отборите на Мерцедес и Рено от Формула 1 отмениха брифингите си след квалификацията за Гран при на Белгия. Причината бе изключително тежката катастрофа в началото от състезанието във Формула 2. Надпреварата бе отменена.

Антоан Юбер изгуби контрол върху автомобила си и след изкачването на Червената вода бе ударен от Хуан Мануел Корея. Колата на французина бе буквално разполовена. Юбер бе в т.нар. survival cell на болида. Корея пък излетя във въздуха и се преобърна. Ударите станаха при много висока скорост. Веднага бе показан червен флаг и състезанието бе спряно.

Корея е роден в Еквадор, но живее в Маями (САЩ) от 9-годишна възраст. На 20 години е. През август тества болид от Формула 1 от 2013 г. Тестът бе организиран от екипа на Алфа Ромео. Младежът е част от младежкия тим на Заубер. Най-доброто му класиране досега през сезона във Формула 2 са две втори места – в Баку и Франция.

22-годишният Антоан Юбер е шампион в GP3 от 2018 г. Роденият в Лион пилот има две победи във Формула 2 този сезон – в Монако и на Пол Рикар. В кариерата си досега има още титла от френската Формула 4 през 2013 г. Част е от програмата на Рено за млади пилоти.