Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес използва по-ниски режими на двигателя в тренировките спрямо Ферари

Мерцедес използва по-ниски режими на двигателя в тренировките спрямо Ферари

2793
0
Люис Хамилтън
снимка: Майкъл Потс

В екипа на Мерцедес използват по-ниски режими на задвижващата система от тези на Ферари по време на тренировките. Това заяви спортният шеф на тима Тото Волф преди началото на уикенда за Гран при на Азербайджан.

Смята се, че от началото на сезона Ферари разполага с най-мощния двигател, който има близо 40 конски сили повече спрямо този на Мерцедес. Това даде голямо предимство на Скудерията на правите в Бахрейн.

В свободните тренировки предимството на Льоклер и Фетел беше по-голямо, а в квалификацията и състезанието то намаля на 0.2-0.3 сек. В последния кръг в Китай колите на Ферари също имаха голямо предимство на правите участъци, но губеха доста в завоите.

„Изглежда във Ферари използват по-високи режими от нас в тренировките, каза Волф. – И това не е защото искаме да крием истинската си скорост, а защото начинът, по който нашият двигател е калибриран, е различен спрямо този на Ферари.“

Волф заяви още, че тимът на Ферари остава реална заплаха за Мерцедес, въпреки че Сребърните стрели записаха 3 двойни победи в първите 3 кръга от сезона. По думите на Волф, в тях неговият отбор не винаги е имал най-бързата кола.