Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес може да използва нов двигател в Канада

Мерцедес може да използва нов двигател в Канада

2534
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън: снимка: Мерцедес

Екипът на Мерцедес може да използва нова версия на задвижващата си система в Гран при на Канада. Това заяви пилотът на тима Люис Хамилтън.

Сребърните стрели са с първата си спецификация на агрегата от началото на сезона. За нея се смята, че не е най-мощната и изостава спрямо тази на Ферари. Но пък за поредна година е изключително надеждна.

„Може би ще имаме нов двигател в Канада, каза Хамилтън, който вчера присъства на погребението на Ники Лауда. – Следователно колата ще продължи да се развива.“

Според 2-кратния шампион Мика Хакинен съперниците на Мерцедес има от какво да бъдат притеснени за предстоящия кръг в Канада. Сребърните стрели имат най-бързата кола на бавните и средно бързите трасета. И само на най-бързите предимство има Ферари. Но с новия мотор и това може да се промени.

В Ред Бул, също както в Скудерията, вече използват втората спецификация на задвижващата система на доставчика. И следващата 3-а се очаква да бъде внедрена за някое от състезанията през лятото. А 4-ата за Гран при на Италия на Монца.

„Подценихме стъпките напред, които са направили Мерцедес и Ферари през зимата, каза съветникът на Ред Бул Хелмут Марко. – Но сезонът е дълъг и правим прогрес. Той ще дойде с 4-ия ни двигател на Монца. От цифрите, които ни показват от Хонда, моторът ще бъде голяма крачка напред.“