Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес може да преразгледат политиката си за битките между Хамилтън и Розберг

Мерцедес може да преразгледат политиката си за битките между Хамилтън и Розберг

30
0
Люис Хамилтън, Нико Розберг
снимка: Мирко Щанге

Мерцедес може да преразгледат политиката си относно двубоите между двамата пилоти на екипа Люис Хамилтън и Нико Розберг. Битката помежду им в Гран при на Бахрейн ръководителите на тима от Бракли подчертаха, че състезателите им са свободни да водят битка един с друг.

След четвъртия кръг от първенството в Китай обаче, спортният директор на Мерцедес Тото Волф намекна, че тази политика може да се промени.

Бахрейн бе частен случай, защото там колата ни работеше особено добре. Имахме доста сериозен аванс. В такива ситуации е по-лесно да вземеш решение в името на надпреварата, защото си наясно, че ще разполагаш с разлика спрямо болида на трето място. Колкото по-малка става разликата, толкова повече трябва да внимаваш. Нашето правило номер 1 е, че съотборникът не е враг №1 – това е конкуренцията. В състезанието е възможно да се появят ситуации, в които да се наложи този факт да се обмисли. Не можеш да си позволиш да губиш време, ако врагът ти диша във врата – заяви Волф.

Екипът на Мерцедес доминира от началото на сезона и спечели всичките четири надпревари досега. Авансът им е очевиден, но Волф предупреди, че отборът не може да си позволи да почива, тъй като съперниците напредват. Същото наблюдение сподели и Хамилтън:

Ферари направиха голяма стъпка в Китай. Не са със същото темпо като нас, но бяха девети и десети в предишното състезание, а сега – трети. Това е доста впечатляващо. Сигурен съм, че Рено ще подобрят задвижващата си система за следващия старт, така че не можем да си позволим да сме пасивни. Трябва да продължим да подобряваме всички и ще го направим. На мен лично ми предстои страхотна битка, за да съм сигурен, че съм се справил с всички данни и различни настройки. Нико все още води в шампионата и ще е невероятно бърз в идващите стартове. А има още много надпревари и не може да се предскаже какво ще стане. По принцип сме се разбрали да се състезаваме един с друг (с Розберг). Никога не съм молил или изисквал статут на пилот номер 1. Оставям резултатите да говорят.

Според Волф двубоят между Люис и Нико ще продължи през целия сезон, като в различни моменти всеки от тях ще има превес за някакъв период от време.