Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес може да снабдяват четири отбора през ’10

Мерцедес може да снабдяват четири отбора през ’10

38
0

Мерцедес-Бенц имат капацитета да снабдяват четири отбора с двигатели през 2010 година, разкри спортният директор на компанията, Норберт Хауг.

Говори се, че Ред Бул са на път да преминат от Рено към Мерцедес след края на сезона, докато Браун GP вероятно ще преподпишат с немския производител и за 2010 година. Мерцедес са партньор на Макларън, а същевременно имат дългосрочно споразумение и с Форс Индия.

Според правилата, преди да има сигурно споразумение с Ред Бул, ФИА трябва да даде съгласието си. Регламентът сочи, че един производител може да има един основен партньор, както и един клиентски отбор.

Пример за това бе специфичното разрешение, което Мерцедес получиха, за да станат доставчик на Браун GP.

Но Хауг коментира пред „Auto Motor und Sport“: „От гледна точка на капацитет ние можем да снабдяваме и четвърти отбор. Споразумяхме се с партньорите, с които преговаряме, да не издаваме докъде са прогресирали отношенията ни.“

Според немското издание Уилямс също може да преминат от Тойота към Рено за 2010 година. Това със сигурност би поставило под въпрос мястото на подкрепяния от Тойота Казуки Накаджима.