Начало Избрани Норис e разговарял с други отбори преди да поднови договора си с...

Норис e разговарял с други отбори преди да поднови договора си с Макларън

2083
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис е разговарял с други отбори преди да поднови договора си с Макларън. Британецът призна, че имало интерес към него от съпернически тимове. Въпреки това той е взел решение да остане в отбора от Уокинг до 2025

Норис направи своя дебют в F1 с отбора на Макларън през 2019. Той се превърна в една от големите звезди на спорта и е определян като бъдещ световен шампион.

След като завърши на шеста позиция миналата година, Норис и Макларън се споразумяха за нов дългосрочен договор. Той ще запази британеца в тима за следващите четири сезона.

22-годишният състезател признава, че e имал и други опции, дори никога да не е участвал в сериозни разговори с някой от съперниците на Макларън.

„Имаше малки разговори тук и там“, каза той пред различни медии.

„Но това е всичко. Очевидно нищо не стигна твърде далеч. Веднага щом се появяваше нещо, отивах при Андреас Зайдл и говорех с него относно бъдещето и така нататък.“

Норис не иска да разкрива за това кои отбори са искали да го наемат.

„Кои отбори? Това е нещо, което не мога да кажа!“, засмя се той.

„Сигурно бихте могли да отгатнете, но това е всички.“

След като взе решението да остане в Макларън за още няколко години, британецът обясни, че изпраща „силно послание“, като се има предвид другите налични опции.

„Разбира се, сега ще има възможности за други пилоти да правят такива неща. Може би ще отидат в Ред Бул и Мерцедес. Кой знае дали аз бих се озовал в това положение?“

„Фактът, че все пак избрах да се ангажирам с Макларън е доста силно послание. Това е мястото, където искам да бъда, където желая печеля подиуми, победи и титли“, каза той.

„Прецених всички фактори в моя собствена полза и мисля, че можеше да се появи нещо през следващите години.“

„Но в крайна сметка Макларън бе най-добрият вариант за мен. Затова съм много щастлив да продължа работата си с тях и през следващите няколко сезона“, завърши Ландо Норис.