Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес не правят сериозни заключения от резултатите в свободните сесии

Мерцедес не правят сериозни заключения от резултатите в свободните сесии

27
0
Михаел Шумахер,Нико Розберг

Приличен първи ден изкара тимът на Мерцедес в Монако според думите на шефа на екипа Род Браун. Той каза още, че дъждът във втората сесия е напомнил колко бързо могат да се променят условията на това трасе. Отборът пък е събрал много информация, която тепърва ще обработи и анализира. Под внимание ще се вземат редица фактори, както и промените, които трасето търпи непрекъснато.

Добър старт на уикенда – съгласи се и Нико Розберг. – Доста съм доволен от автомобила и се чувствам добре в него. По-малкото обиколки следобед няма да ни се отразят негативно, тъй като от самото начало поехме в правилната посока. Отне ни малко време да намерим подходящия ритъм, но се справихме. Нямаме проблеми с настройките или нещо подобно. Като цяло характеристиките на трасето би трябвало да ни паснат. Много ще зависи обаче от това как болидът работи с гумите. Тепърва ще разберем дали ще можем да ги загреем и да достигнем правилната работна температура или това ще се удаде на някого другиго.

Нико бе с шесто време в следобедната сесия, докато съекипникът му Михаел Шумахер даде 10-о постижение. Седемкратният световен шампион постави на сериозно изпитание болида си F1 W03 и на моменти едва не прескачаше границата, но се размина със сериозни проблеми.

Страхотно е да излезеш на трасето и да си върнеш ритъма по улиците на това толкова специално място. Още в сутрешната тренировка видях къде и как е подобрена сигурността по пистата в сравнение с миналата година. Прекрасно е, че организаторите се стараят толкова и правят нещата по-добри с всеки изминал сезон. Времето бе доста объркано днес и е трудно да се правят някакви сериозни заключения, но като цяло се чувствам доста добре с колата си тук – каза Шумахер.