Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес няма да имат проблеми с гумите на Силвърстоун като в Испания,...

Мерцедес няма да имат проблеми с гумите на Силвърстоун като в Испания, убеден е Розберг

31
0
Испания,Мерцедес,Нико Розберг

Отборът на Мерцедес няма да има силно износване на гумите на състезанието на Силвърстоун, както се случи в Гран при на Испания, мисли Нико Розберг.

По време на пети кръг от световния шампионат Мерцедес показаха силно темпо в квалификацията, спечелвайки първите две места на решетката (Нико Розберг спечели полпозишън, а Люис Хамилтън стартира втори). В състезанието обаче гумите на болида се износваха прекалено много, като състезателите се смъкнаха доста в колоната. Розберг завърши на 6-то място, а Хамилтън бе извън точките – на 12-та позиция.

Времето в Испания беше по-топло, отколкото се очаква да е на предстоящото състезание във Великобритания, но екипите от F1 казаха по-рано през седмицата, че трасето в Барселона е с близки характеристики до Силвърстоун.

Каквото и да правим, няма да е по-зле от Испания! Доста е вероятно да се справим по-добре отколкото в Барселона, защото това беше много слаб уикенд за нас. Квалификацията беше фантастична. Затова отново очаквам много добра квалификация тук (на Силвърстоун). Високоскоростните завои са местата, на които се износват гумите и това отново ще е максимален тест за тях – коментира Розберг.

Пилотът на Мерцедес също така повтори, че съхранението на гумите ще е важно за добро представяне в неделната надпревара:

Ако не си добър в пазенето на гуми, тогава ще имаш слабо състезание. Очаквам надпреварата да е по-добра от Испания, а и направихме няколко промени през годината, опитвайки се да подобрим колата непрекъснато.

Нико изказа мнението си и за скандала с теста на Мерцедес с Пирели. Той е доволен, че нещата вече са отминали и отборът може да продължи напред. Също така мисли, че неучастието в теста за млади пилоти на Силвърстоун ще навреди на развитието на болида, но екипът трябва да приеме положението.

Със сигурност (проблемът) е отнел вниманието на някои хора в отбора, които трябваше да се справят със ситуацията. Би било по-добре, ако можеха да се фокусират изцяло върху състезанията. Рос (Браун) беше въвлечен в делото на трибунала и е добре, че това вече е зад нас и Рос може да се концентрира изцяло върху развойната ни програма – допълни Розберг.