Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес няма да прилагат отборна тактика в Гран при на Монако

Мерцедес няма да прилагат отборна тактика в Гран при на Монако

52
0
Нико Розберг

Мерцедес няма да използват тактика и да жертват единия си пилот, за да постигнат цена на всяка победа в Гран при на Монако, заяви шефът на екипа Рос Браун. Нико Розберг и Люис Хамилтън ще застанат на първа редица на стартовата решетка следобед, като основният въпрос е ще се справят ли с управлението на гумите по улиците на княжеството – ахилесовата пета в състезателното представяне на екипа.

Спечеленият от Розберг полпозишън бе четвърти пореден за тима и трети пореден за него, но той отбеляза изрично, че гумите все още създават грижи на отбора. След случилото се в Гран при на Малайзия пък, когато не му бе разрешено да гони съотборника си, се появиха спекулации, че развитието на днешната надпревара може да бъде повлияно отново от питуола. Браун обаче бе категоричен, че е заявил и на двамата си пилоти, че имат пълна свобода да се надбягват един с друг.

Ще оставим състезанието да върви и ще видим как ще се развие. Амбицията ни е да вземем двойна победа и ще направим това, което е разумно, за да я постигнем – допълни англичанинът.

Дискусиите за стратегията на екипа се проведоха снощи, на техническите брифинги след квалификацията.

– Ситуацията е доста сложна, тъй като може някои да опитат да направят състезанието с един питстоп например. Трябва да се вземе предвид как това ще повлияе на стратегия с два бокса и т.н. Ще обсъдим нещата и ще видим кой вариант е най-добър за нас. Трябва да работим заедно, за да извлечем максимума от възможностите си и да си помагаме – заяви Розберг.