Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес официално представиха F1 W04

Мерцедес официално представиха F1 W04

51
0
Люис Хамилтън,Нико Розберг

Мерцедес официално представиха новия си болид за сезон 2013 г. във Формула 1 F1 W04 след сутрешния шейкдаун на колата, направен от Нико Розберг на пистата Херес. Люис Хамилтън наблюдаваше на трасето, а следобед и той ще има няколко тура в колата (за промоционални снимки).

Почти не съм спал миналата нощ. Денят наистина е вълнуващ за нас. С Нико току-що си говорехме колко е странно – бяхме съотборници в картинга през 2000 г. Наистина се вълнувам преди да седна в автомобила и да усетя как върви. Предстои ни дълъг път, но знам, че ще постигнем успех заедно – коментира Хамилтън.

Розберг от своя страна отбеляза, че всички в екипа са невероятно мотивирани да постигнат успех.

Шефът на тима Рос Браун пък заяви, че F1 W04 е ясна стъпка напред като конструкция и изпипване на детайлите в сравнение с предшественика си.

2013 г. маркира началото на втора ера за заводския екип на Сребърните стрели – продължи той. – Проведеното преструктуриране в отбора през последните 18 месеца вече дава резултати и това се вижда в F1 W04. Хиляди часове работа бяха вложени от техническите ни екипи в Бракли и Бриксуърт, за да сме сигурни, че новият болид ще е с подобрено представяне спрямо миналия сезон. Освен това се гордеем невероятно много да приветстваме Люис като пилот в тима на Мерцедес-Бенц. Ние вярваме, че двамата с Нико са най-силната пилотска двойка във Формула 1. Сигурен съм, че конкуренцията помежду им ще помогне отборът да върви напред.

Розберг ще кара утре и в четвъртък на тестовете, а Хамилтън – в сряда и петък.