Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес остават с Макларън, но не отричат за Браун GP

Мерцедес остават с Макларън, но не отричат за Браун GP

42
0

От Мерцедес потвърдиха ангажимента си към Макларън, но отказаха да отрекат спекулациите, че може да засилят отношенията си с тима на Браун GP.

Цялото ръководство на немския автомобилен производител присъстваше миналия уикенд в Абу Даби, за да обсъди бъдещото си участие във Формула 1.

Единственото решение, което бе взето, е, че оставаме партньори (с Макларън) и сме свързани за дълго време“ – съобщи спортният директор на компанията Норберт Хауг.

Германецът обаче не пожела да коментира слуховете, че Мерцедес предстои да купи 75-процентов дял в Браун GP, щом договорът с Макларън изтече: „Няма проблеми, че ги има тези слухове. Но ние отново потвърждаваме само, че сме акционери с 40 %, така че Мерцедес остава голяма част от Макларън.“

Шефът на базирания в Уокинг тим Мартин Уитмарш приветства казаното от Хауг: „Ако има един производител, който се бори и казва ‘може би трябва да разгледаме други опции, може би трябва да направим това и онова’, то това означава страст и ентусиазъм и именно това ги прави толкова силен партньор.“