Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес отказват изравняване на двигателите

Мерцедес отказват изравняване на двигателите

90
0

От Ред Бул продължават да негодуват срещу евентуалното предимство на двигателя на Мерцедес по отношение на мощност.

След няколко проблема с двигателите миналата година екипът от Милтън Кийнс искаше да смени Рено като свой доставчик с Мерцедес, но според Хелмут Марко на тази молба е било наложено вето не само от немския автомобилен производител, но и от Макларън.

Междувременно Ред Бул са поискали от ФИА да позволи на Рено да подобрят представянето на своя двигател. От Федерацията обаче са отказали, като уточняват, че вместо това по-добрите производители на агрегати трябва да се съгласят да намалят малко потенциала си.

Имаме 3.5 до 4 % по-малко мощност от Мерцедес“ – коментира Кристиан Хорнер пред „Ауто Билд“. Шефът на Ред Бул подчертава, че позволената разлика е 2 %, а от Мерцедес не са съгласили за „изравняване“ на силите.

Нещата за Ред Бул обаче не са толкова зле, като се говори, че мощността на френския агрегат е нараснала през зимната пауза, като същевременно той остава и най-ефективният двигател във Формула 1 в момента.

Съответно Мерцедес и Косуърт идват след това, а двигателят на Ферари изглежда най-жаден. Това би означавало, че Себастиан Фетел и Марк Уебър стартират в състезанията с около 10 кг по-малко гориво спрямо Ферари, а това се равнява приблизително на 10 секунди предница за цялото състезание.