Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес постигнали възможния максимум на Силвърстоун със 7-о място, твърди Шумахер

Мерцедес постигнали възможния максимум на Силвърстоун със 7-о място, твърди Шумахер

29
0
Михаел Шумахер

Надеждите за дъжд на Мерцедес не се оправдаха – ярко слънце грееше над Силвърстоун в днешния ден и пистата бе напълно суха през цялата Гран при на Великобритания. Темпото на F1 W03 очевидно не бе толкова добро, колкото на мокро трасе, както призна и шефът на екипа Рос Браун.

Трябва да прегледаме данните, за да видим защо се получи така – продължи англичанинът. – И двамата ни пилоти имаха грейнинг на меките гуми – Михаел Шумахер в началото, а Нико Розберг в края на състезанието, а това определено повлия на представянето ни. Михаел стигна седмото място със солидно каране, защитавайки се срещу съперниците около него, като бе особено конкурентоспособен в последната си серия. Дори даде най-доброто си време за обиколка в последния тур от надпреварата. При Нико нещата се объркаха заради лош старт: той бе 15-и в края на първата обиколка. От там нататък битката му бе особено тежка и бе много трудно да намери пролука в трафика. Положителните неща са, че подобрихме значително представянето си на мокро. Ще се трудим сериозно, за да научим уроците си преди Хокенхайм – каза още той.

Шумахер сподели, че постигнал възможния максимум днес и трябва да е доволен от това.

Бяхме доста бързи към края на състезанието, но като цяло бяхме наясно, че при нормални условия характеристиките на трасето няма да ни паснат особено. Определено щяхме да се справим по-добре на мокро. Въпреки всичко успяхме да вземем точки, а това е важно за отбора. Сега вниманието ни се насочва към Хокенхайм, следващата ни домашна писта, където нещата би трябвало да изглеждат по-добре за нас – обясни седемкратният световен шампион.

Розберг остана 15-и в подреждането във Великобритания. Неговото обобщение бе, че целият му уикенд не е преминал като хората.

Стартирах лошо и след това просто нямах достатъчно скорост. Бавен втори питстоп също повлия и изобщо нищо не се получи. Трябва да работим здраво, за да подобрим болида за следващия стар. Хокенхайм е напълно различно трасе и би трябвало автомобилът ни да върви по-добре там – сподели Нико.