Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес предложили на Хамилтън 60 млн. паунда за 3 години?

Мерцедес предложили на Хамилтън 60 млн. паунда за 3 години?

25
0
Люис Хамилтън

– Седя в икономическата класа заедно с Рос Браун. Попитах дали не пести, за да си позволи Хамилтън. Усмихна се и отрицателно поклати глава – особено, когато бе споменато името на Еди Джордан.

Това написа в Туитър акаунта си известният журналист Морис Хамилтън тази сутрин на път за Монца, където този уикенд се провежда 13-ият кръг от Формула 1 за 2012 г.

Светът на Гран при бе сериозно смутен от твърденията на бившия собственик на отбор в F1 Джордан за вероятността световният шампион за 2008 г. да отиде в отбора от Бракли. След публикацията в ВВС започна поредното безкрайно излагане на теории и търсене на конспирации, въпреки че говорител на Макларън отхвърли новината за среща между мениджърския екип на Люис от XIX Entertainment и Мерцедес.

Стигна се дори до твърдение, че на Хамилтън са предложени 60 милиона британски лири за 3-годишен договор, за да отиде на мястото или на Михаел Шумахер, или на Нико Розберг! Според английския Дейли Мейл привличането на британеца не зависело от оттегляне на седемкратния световен шампион. Мерцедес освен това с готовност щели да му дадат заплата, надвишаваща тази на Шумахер (16,5 млн. паунда на сезон според тяхната информация).

От Дейли Телеграф допълват с обяснението, че Хамилтън се разбира чудесно с моторспорт вицепрезидента на Мерцедес Норберт Хауг, като и те са убедени, че са се състояли разговори между пилота и „сребърните“. В Гардиан наблягат на отношенията между Люис и Макларън и твърдят, че в момента те не са розови, особено след като състезателят туитна телеметрията на обиколките (своята и на съотборника си Дженсън Бътън) от квалификацията на Спа.

В същото време бе отбелязано нееднократно, че Еди Джордан е близък с Бърни Екълстоун и от това могат да следват две неща. Първото е, че историята за сделка между Хамилтън и Мерцедес е вярна. Вторият вариант обаче е, че управляващият търговските права размътва водите в решителен за него момент от преговорите за нов договор Конкорд с нарочна дезинформация.

Не е ясно и какви биха били мотивите на Хамилтън да отиде в отбор, който за трите години, откакто се върна във Формула 1, има една-единствена победа (на Розберг в Китай тази година). Бъдещето на Мерцедес в спорта също не е уточнено, тъй като само този тим (и ФИА) все още не е съгласен с условията на новия договор Конкорд. Хамилтън пък винаги е казвал, че иска да разполага с автомобил, който да е в състояние да печели победи, а несигурността и в известна степен нестабилността в Бракли едва ли биха му предоставили такава кола.

Самият пилот е много активен в Туитър и иска да покаже на феновете какъв е истинският Люис Хамилтън. В профила си е написал: „Животът е пътешествие и аз искам да споделя моето с вас“. Има 1 040 299 последователи до днес (само Бътън и Фернандо Алонсо са с повече – съответно 1 110 294 и 1 048 274) и не само публикува информация за себе си и битието си, но и обсъжда теми като поезия, и споделя сентенции от типа на: „Единственият човек, от когото трябва да съм по-добър днес, е човекът, който бях вчера. Затова – минало, благодаря за уроците. Към бъдещето ми – готов съм!“

Още по-интересни са изявленията на Люис, публикувани в британския Дейли Стар и отнасящи се до виждането му за живота и Формула 1 като цяло.

– Водя живот, който досега бе контролиран, но аз вече поемам нещата. Позволявам си да покажа кой съм наистина и че не съм изцяло корпоративния пилот на Макларън, какъвто някои хора желаят да бъда. Във Формула 1 се виждат определени неща, спортът може да се възприеме като стерилен и хората си мислят колко сме скучни. Всъщност и ние се забавляваме – като всички останали в свободното им време. В началото правиш каквото ти казват. Трябва да вършиш нещата така, че всички да са щастливи. В момента съм на етап, в който не мисля, че правя когото и да е нещастен с казаното и стореното от мен – заявява Хамилтън.

Той е категоричен също така, че ще продължи да демонстрира по-непознатата си страна:

– Полека-лека показвам какво правя и ще има още. Винаги съм бил креативен. Бях добър в училище по предметите, изискващи въображение – като изкуство, обичам фотографията. Сега съм в състояние да изразя много. Проектирах дизайна на обувките си, волана на колата, много неща, за които хората не знаят, но постепенно ще научат. Интересува ме какво ли не. Не бе известно, че имам черен колан по карате. Не бях споделял, че тренирах години наред, тъй като бях тормозен като по-малък. А когато се прибрах наскоро и видях плакета, за който не се бях сещал от години, решиха да го туитна, да го покажа. Надявам се в бъдеще да има още такива неща, макар да не знам какво ми предстои. Но малко по малко се запознавам с възможностите. Социалните мрежи например са страхотен начин да се свързваш с хора от цял свят.