Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес разочаровани, ще търсят решение на проблемите си с гумите

Мерцедес разочаровани, ще търсят решение на проблемите си с гумите

41
0
Нико Розберг

Една-единствена точка бе резултатът за Мерцедес от Гран при на Малайзия и в тима не се и опитваха особено да скрият разочарованието си от това. Михаел Шумахер тръгна от трета позиция на грида, а на финала бе 10-ти, при това заради проблеми на съперници в последните два тура от надпреварата.

Срамота е, че взехме само една точка. В началото ме бутнаха и се завъртях, откъдето се обърка всичко останало. В първата част от състезанието само се мъчех да остана на трасето: не се виждаше нищо и решението състезанието да бъде спряно бе правилно – коментира Михаел. – При рестарта скоростта ми не бе твърде лоша, но същото важеше за още доста екипи, така че нямаше как да спечеля позиции. Днес стана ясно, че имаме още работа, за да превърнем квалификационното темпо в достатъчно добро състезателно. Това ще отнеме известно време, но е факт, че имаме сериозно подобрение – допълни седемкратният шампион.

Съотборникът му Нико Розберг бе 4-ти при подновяването на надпреварата, но проблеми с интермедиите скоро го направиха лесна плячка за противниците.

Износването ме толкова високо, че се наложи пак да спирам в пита за нов комплект. Положителното от цялата ситуация е, че в последния стинт, когато бях със сликове, вървях добре и заради доброто управление на гумите бих Дженсън [Бътън]. Силни сме в квалификацията, но не толкова в неделя и върху това трябва да се трудим преди Китай – добави той.

Отново проблемите с гумите бяха отбелязани и от шефа на тима Рос Браун. Англичанинът обясни, че според него F1 W03 не ги съсипва, а екипът не ги използва правилно.

Този проблем трябва да решим, за да вървим напред с колата. Класирането е особено разочароващо на фона на представянето ни в квалификацията – каза още Браун.