Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес с положителни впечатления от новите гуми

Мерцедес с положителни впечатления от новите гуми

58
0
Люис Хамилтън

Екипът на Мерцедес е с положителни първи впечатления от експерименталните гуми, заяви шефът на отбора Рос Браун след петъчните свободни тренировки за Гран при на Канада.

Следобедната сесия бе особено полезна. Пистата изсъхна и позволи на всички да изпробват новите гуми, като нашите начални впечатления са положителни. Работихме по нормална програма, когато условията го позволяваха, макар да се наложи да вместим повечето неща само в едната тренировка. Днешните резултати, разбира се, не дават напълно ясна идея за ситуацията, тъй като бе хладно, а трасето – мръсно. Поради тези причини ще е още по-голямо предизвикателство да решим какво точно ни е нужно като настройки за неделя. Това ще е сериозна задача, особено ако и утре вали, каквато е прогнозата – обясни англичанинът.

Пилотите на отбора Люис Хамилтън и Нико Розберг завършиха деня на втора и пета позиция. Двамата направиха близо две състезателни дистанции – общо 134 обиколки. Най-дългата серия турове бе на Нико – 17 със суперсофт в следобедната сесия.

Денят премина доста добре за нас. Доволен съм, че във втората тренировка пистата изсъхна и успяхме да покараме като хората. Пистата още се променя, но успяхме да започнем анализа на гуми с по-дълги серии. Аз лично се чувствам малко по-удобно (в колата), което е добре – заяви Хамилтън.

Розберг от своя страна обясни, че с екипа са научили много в периода, когато трасето изсъхваше.

Следобед искахме да разберем как работят новите гуми. Имах някои проблеми със загряването на предните, а освен това ги повредих. Като цяло беше приличен ден, но трябва да видя как е темпото ни в поредица обиколки в сравнение с това на останалите. Надявам се на още един добър уикенд – допълни Нико.