Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес са под напрежение да се борят за титла в F1 през...

Мерцедес са под напрежение да се борят за титла в F1 през 2014 г., призна Волф

19
0
Тото Волф

Мерцедес трябва да се борят за световната титла във Формула 1 през 2014 г. – екипът се намира под натиск за силни резултати, призна спортният директор на щутгартския концерн Тото Волф.

В борда на немския автомобилен производител от години има недоволни от разходите по отбора в Гран при и оправдаването на ресурсите бе особено сложно до 2013 г. Миналия сезон тимът все пак подобри значително представянето си след три трудни години, като Нико Розберг и Люис Хамилтън взеха три победи, а екипът се нареди втори при конструкторите. Това обаче логично качва очакванията до особено високи нива и по-лошо класиране е недопустимо.

Не можем да си позволим такова нещо. Ако бяхме завършили трети или четвърти, хората можеше да приемат, че има още път за еволюция преди титлата. Сега обаче очакванията са много високи и се налага да се справим с тях, тъй като спечелването на първенството не е лека задача. Да вземеш корона е различно от това да печелиш надпревари, тъй като трябва да напаснеш всичко. Но можем ли честно да кажем, че сме претенденти за първото място в шампионата? Не – заяви Волф пред Аутоспорт. – Оптимизмът винаги е опасен. Трябва да си песимистичен оптимист. Общата тенденция е очакванията да се занижават. Не бива нищо да се приема за даденост, но не трябва да се залита прекалено и в тази посока, тъй като е лошо да си прекалено черноглед.

Волф управлява от началото на годината отбора на Мерцедес във Формула 1 заедно с Пади Лоу. Той отговаря за бизнес аспектите в работата на екипа от Бракли, докато Лоу се занимава с техническите задачи.

Сигурен съм, че имаме интелигентни хора, вършещи чудесна работа. Не знаем чий мотор ще е най-добър. Всичко засега е слухове и клюки, а не може да се разчита на това какво е казал А на В, след като вероятно и двамата идея си нямат за що иде реч! От видяното във Вири и Маранело знам, че момчетата там не са глупаци. Те са безкрайно умни хора, трудещи се изключително упорито. Всъщност се съмнявам, че някой от производителите на двигатели ще има кой знае какво предимство – допълни австриецът.

Той бе категоричен освен това, че през 2013 г. спечелването на шампионата в нито един момент не е било реалистична цел за Мерцедес, въпреки темпото на Хамилтън и Розберг през първата половина на сезона.