Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес са разбрали какво се е случило с гумата на Розберг

Мерцедес са разбрали какво се е случило с гумата на Розберг

42
0

Рос Браун обяви, че тимът му си е изяснил напълно ситуацията с откачената от болида на Нико Розберг гума по време на вчерашната Гран при на Унгария.

Германецът бе принуден да се откаже, след като колелото му се откачи непосредствено след спирането му в бокса. Но тъй като той вече бе набрал максималната разрешена в питлейна скорост, гумата изхвърча и се засили към бокса на Уилямс, където удари един от членовете на тима.

„Изглежда, че момчето с гайковерта не е видяло, че гайката, която е трябвало да завие, се е изплъзнала и е паднала в страни. Той е сложил пистолета на колелото и е натиснал спусъка за завиване и чак тогава разбрал, че тя не е там. Затова се е обърнал отново, за да вземе другия пистолет, но човекът със задния крик е помислил, че всичко е готово и е пуснал колата.

Ще се опитаме да се постараем това да не се случва повече“, заяви тим-шефът на Мерцедес.

Розберг пък изрази радостта си от това, че механикът на Уилямс, който е добър негов познат, не е пострадал сериозно.

„След като чух, че гумата е ударила големия Найдж – един от старите шофьори на камиона ми, се притесних повече за гумата, отколкото за него. Но сериозно – чудесно е, че той няма сериозни контузии и съжалявам за този инцидент“, каза Розберг.