Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес са уверили Розберг, че ще разполага със същото оборудване като Шумахер

Мерцедес са уверили Розберг, че ще разполага със същото оборудване като Шумахер

47
0

Нико Розберг заяви, че далеч не е смутен или притеснен от факта, че тази година негов съотборник ще е най-успелият пилот в историята на Формула 1 – Михаел Шумахер.

Малко след като Розберг премина в новия отбор на Мерцедес-Бенц, стана ясно, че неговият сънародник ще направи завръщането си в спорта като негов съотборник. Синът на световния шампион Кеке Розберг обаче твърди, че е готов да посрещне предизвикателството да бъде съотборник на Шуми през идния сезон.

„В моторните спортове се нуждаеш от човек, от който да се учиш, а аз имам най-добрия такъв до мен. Също така получих уверение, че и двамата ще разполагаме с еднакви материали. Същевременно цялото внимание ще бъде към него и аз ще мога да се концентрирам върху работата си“, обясни младият германец.

Той също смята, че размяната на стартовия му номер с този на Шумахер не е от особено значение.

„Когато спечелих в Бахрейн – ето това беше целта ми. Хората не се интересуват от стартовия номер на колата ми, а от това кой се намира вътре в нея“, добави Розберг.