Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес със сериозни проблеми с гумите в квалификацията в Остин

Мерцедес със сериозни проблеми с гумите в квалификацията в Остин

69
0
Люис Хамилтън

Основният проблем на Мерцедес в квалификацията на пистата до Остин бяха гумите. Нито Люис Хамилтън, нито Нико Розберг успяха да ги накарат да работят както трябва. Англичанинът обаче все пак постигна класиране на трета редица (пети), докато съотборникът му е едва 14-ти и много недоволен от болида си.

Сесията бе наистина много сложна, така че трябва да съм доволен от позицията си, въпреки че бих предпочел да се боря за място на първите две редици – обясни Хамилтън. – Болидът бе бърз, балансът – добър, но просто не накарахме гумите да работят. Условията на пистата бяха напълно различни в сравнение с тези от финалната свободна тренировка. Вятърът ни повлия особено негативно. Надявам се настройките ни да са добри за състезанието. Нужен ми е добър старт и ако го постигна, след това мога да се боря за нещо повече.

Розберг бе разочарован, че не стигна Q3. Според него ключът към доброто представяне на американското трасе днес бе правилният компромис в реглажите, какъвто явно не успя да постигне.

Имахме сериозни проблеми да вкарам гумите в работния им прозорец. Видяхме доста изненади днес. Утре би трябвало да е по-топло и съответно това да подобри ситуацията за нас, но станалото досега съвсем не е идеално. Работихме много по състезателното темпо, така че автомобилът би трябвало да е силен утре. Ще се постарая да се придвижа напред и да взема точки – добави немският пилот.

Шефът на екипа Рос Браун призна, че квалификацията бе разочароваща за Мерцедес, които съвсем не очакваха такъв резултат. Според него промяната в условията е повлияла по-зле на F1 W04, отколкото на други коли:

Вятърът разстройваше нещата и бе трудно да се вкарат едновременно предните и задни гуми в работните им прозорци. За утре обаче прогнозата е за много по-различно време и съм оптимист, че с тези настройки на колите можем да постигнем наистина приличен резултат – каза Браун.