Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес се надяват, че са оправили проблемите на колата си за Китай

Мерцедес се надяват, че са оправили проблемите на колата си за Китай

57
0
Михаел Шумахер

Екипът на Мерцедес се надява, че е успял да постигне напредък с автомобила си F1 W03 в паузата от Малайзия до третия кръг от Гран при за 2012 г. в Китай. Отборът отново имаше грижи с гумите и износването им, след като се смяташе, че този проблем е отстранен при новата кола.

Надяваме се, че предстоящата надпревара ще е по-успешна за нас в сравнение с първите два старта – сподели шефът на тима Рос Браун. – Досегашните резултати не отговориха на очакванията ни след силните стартове на състезателните уикенди. Във фабриката бяха проведени множество анализи и се работеше упорито след връщането ни там, като се надявам да видим дивидентите от труда ни другата неделя в Шанхай.

Михаел Шумахер коментира, че досега не е има кой знае какъв късмет в Китай, но му се иска тази година това да се промени.

В първите състезания за 2012 г. не успяхме да поддържаме добре темпото. Трудихме се основно върху това и сега ще сме по-силни в Шанхай. Освен това аз имам страшно много фенове там и винаги се трогвам, като видя докъде се простира подкрепата им – допълни седемкратният световен шампион.

За разлика от него Нико Розберг има хубави спомени от Гран при на Китай. Той бе на подиума през 2010 г., а миналата година дори води.

За мен всъщност сезонът ще започне сега, тъй като първите ми две състезания не преминаха по план. Пистата е доста по-различна от Албърт парк и Сепанг, тъй като натоварва повече предните гуми. Наясно сме, че разполагаме с бърз болид, но трябва да подобрим темпото в дълги серии от обиколки, за да сме на по-високо ниво в надпреварата – коментира Нико.