Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес се надяват на по-добро състезателно темпо в сравнение с предишните стартове

Мерцедес се надяват на по-добро състезателно темпо в сравнение с предишните стартове

52
0
Нико Розберг,Себастиан Фетел

Шефът на Мерцедес Рос Браун заяви след квалификацията за Гран при на Монако, че в отбора са наясно какво се случи с тях в състезанията след предишните три полпозишъна на тима. Отборът от Бракли печели първите позиции в последните четири битки за място на грида (включително тази в Монте Карло), но бързо губеше темпо в надпреварите.

Този проблем бе отбелязан от Нико Розберг, който за трети пореден път ще оглави колоната – този път за надбягването по улиците на града, където е израснал.

Беше наистина сложна сесия и времето ни държа на нокти в продължение на цял час. Нико, Люис [Хамилтън] и целият тим свършиха страхотна работа, извеждайки ни на перфектна позиция в челото на грида. Добре знаем каква бе съдбата ни в последните няколко състезания и трябва да сме сигурни, че сме в по-добра форма за утрешната надпревара. Вярвам, че се движим в правилната посока и ще видим дали подобрения ни са били достатъчни, за да направим добро състезание – обясни Браун.

Моторспорт директорът на Мерцедес Тото Волф не пестеше суперлативите: той определи резултата като фантастичен, а представянето на пилотите – брилянтно.

Имаше много за губене в началото на сесията, когато бе мокро. Освен това бе важно да се прецени точният момент за прехвърляне от интермедии на сухи гуми. Отборът стори това перфектно и момчетата ни останаха в битката, като свършиха останалото на пистата. Ние, разбира се, сме много доволни от постигнатото днес следобед, но – с риск да се повторя – знаем, че значение има представянето утре – заяви австриецът.