Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес се стараят да изчистят проблемите с издръжливостта и грешките във Валенсия

Мерцедес се стараят да изчистят проблемите с издръжливостта и грешките във Валенсия

63
0
Михаел Шумахер

Екипът на Мерцедес са съсредоточени изцяло върху това да решат проблемите си с издръжливостта и грешките на тима, за да спре серията от разочароващи представяния на екипа.

Връщаме се в Европа и отиваме на уличното трасе във Валенсия (Испания). Представянето на автомобила ни и управлението на гумите бяха сравнително добри в Канада, но конкурентоспособността ни бе намалена от проблеми с издръжливостта и грешки – призна шефът на екипа Рос Браун. – Разочарованието от подобно нещо се усеща в целия екип и работихме упорито, за да разберем причините за случилото се, както и да се справим с него. Най-важният ни приоритет е да постигнем максимална издръжливост на автомобилите. Ясно е какви възможности имаме, ако колите не се чупят и изкараме чист уикенд – допълни той.

Пилотите на екипа заявиха, че харесват уличната писта, където се провежда втората надпревара в Испания.

Целият ни фокус е върху състезанието във Валенсия и съм сигурен, че мотивацията на всички е дори по-силна, тъй като уикендът в Канада не премина толкова добре, колкото се надявахме – заяви Михаел Шумахер. – Запретнахме ръкави и се фокусирахме върху работата си. Всеки член на тима се стара много и може да тръгнем за Валенсия в оптимистично настроение. Районът на пристанището там е наистина чудесен, трасето – интересно, но да видим как ще се представим там. Усеща се и атмосферата от Americas Cup, а това също превръща надпреварата в едно наистина специално събитие.

Нико Розберг също сподели, че обича да посещава мястото.

И тази писта е улична, но е доста уникална, тъй като е по-широка и усещането е за по-голямо пространство в сравнение с Монако и Сингапур например. Конфигурацията прилича малко на тази в Монреал, тоест би трябвало трасето да пасне на автомобила ни. Ходих във фабриката тази седмица и знам колко здраво се трудят всички по подобряването на автомобила. Ще се надяваме на силен уикенд във Валенсия, където да оправдаем усилията – каза още Нико.