Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще анализират внимателно поведението на гумите

Мерцедес ще анализират внимателно поведението на гумите

45
0
Нико Розберг

Като доста добър ден за Мерцедес определи петъка на пистата до Шанхай шефът на отбора Рос Браун. Той и пилотите на тима Нико Розберг и Люис Хамилтън отбелязаха, че трябва да се анализира внимателно поведението на гумите, като управлението им ще е може би най-голямото предизвикателство за екипа в Китай.

Нико и Хамилтън бяха първи и втори в началната свободна тренировка преди третия кръг от световния шампионат. Във втората сесия отидоха по-назад в класирането, но демонстрираха добра скорост.

Имаше доста неща, които искахме да изпробваме. Колата изглежда е с добър баланс, обратната информация от пилотите е положителна и съм доволен от подготовката за състезанието. Виждаме къде са предизвикателствата за този уикенд – животът на гумите със сигурност ще привлече внимание – допълни Браун.

Розберг вече многократно повтори, че се радва да се върне на пистата, където спечели първите полпозишън и победа в кариерата си във Формула 1.

Чувствах се много удобно в автомобила и целият ден бе продуктивен за нас – каза още той след днешните проби. – Определено научихме много. Изглежда вървим добре в една обиколка, но има още малко работа за вършене в дългите серии. Износването на гумите бе високо, особено на меките. Трябва да анализираме това и да решим какво е най-добре да направим в състезанието.

Сместа софт е основното притеснение и за Хамилтън, но и той заяви, че болидът е с добро поведение, въпреки че той самият все още не се чувства съвсем комфортно.

– Направихме промяна за следобедната тренировка и тя бе добра стъпка напред. Надявам се да продължаваме да подобряваме всичко с изкарването на повече време в болида. Управлението на гумите ще е сложно този уикенд, особено на меките. В квалификацията ще разберем къде точно се намираме – добави той.