Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще придобият в Монреал по-реална представа какъв прогрес са направили

Мерцедес ще придобият в Монреал по-реална представа какъв прогрес са направили

42
0
Нико Розберг

Мерцедес се опитват да намалят очакванията спрямо отбора за предстоящата Гран при на Канада след успеха в Монако. Победата на Нико Розберг по улиците на княжеството бе първа за тима от Бракли за 2013 г. На пистата Жил Вилньов обаче възможностите за изпреварвания са повече, отколкото на тясната конфигурация в Монте Карло. Освен това износването на гумите ще е значително по-голям фактор в сравнение с предишния старт.

Всичко това кара моторспорт директора на щутгартския концерн Тото Волф да е особено предпазлив в изказванията си преди седмата надпревара от тазгодишния шампионат.

Имахме фантастичен уикенд в Монако, но както съм казвал и преди, вчерашните голове не печелят утрешните мачове. За Монреал имаме реалистични очаквания относно това какво можем да постигнем – коментира Волф. – Високоскоростната писта определено ще пасне на двигателя ни Мерцедес-Бенц. Болидът ни бе на полпозишън в последните четири старта, което показва скоростта ни, така че фокусът е върху подобрение на представянето в неделя следобед. Успяхме да се справим с това в Монако, отчасти благодарение на уникалните характеристики на трасето. Предстоящият уикед ще ни даде по-реална идея какъв прогрес сме направили.

Според шефа на екипа Рос Браун отборът все още има много работа за вършене:

Последната надпревара бе много специална за тима ни и ни приближи значително до топ три в конструкторския шампионат, но сме наясно, че ни предстои упорита работа. Люис [Хамилтън] и Никоизкараха известно време във фабриката с нас след състезанието в Монте Карло. Пади Лоу започна работа в Бракли и съм уверен, че общите ни усилия ще поддържат това ниво на представяне.