Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще продължат да работят по последните новости за F1 W03

Мерцедес ще продължат да работят по последните новости за F1 W03

43
0
Нико Розберг

Мерцедес ще продължат да оптимизират последното развитие на болидите си F1 W03 и в Япония, където този уикенд ще се проведе 15-ти кръг от световния шампионат на Формула 1. Това ще е второ състезание за тима с новата изпускателна система, за която шефът на екипа Рос Браун сподели, че има нужда от време, за да заработи както трябва.

Сузука е фантастична писта. Пилотите я обичат заради конфигурацията й и там са се получавали някои наистина вълнуващи надпревари през последните години. Ще се постараем да изкараме уикенд на ниво там – допълни англичанинът.

Михаел Шумахер заяви от своя страна, че мотивацията му е непокътната след новините от края на миналата седмица, когато официално стана ясно, че той няма да е в Мерцедес догодина.

Стартът на Сузука е един от най-очакваните за мен през целия сезон – продължи седемкратният световен шампион. – Обичам това трасе. На отделни места предизвикателствата за пилота са по-сериозни, отколкото където и да било другаде в шампионата. А и феновете там обожават спорта. Освен това обичам японската храна. По принцип би било хубаво да постигна добър резултат в състезанието, но възможностите ми са малко ограничени заради наказанието от предходния старт. Но аз приемам тези препятствия като предизвикателство.

Германецът ще бъде преместен 10 места назад на грида в Япония заради катастрофата в Сингапур, при която блъсна Жан-Ерик Верн (Торо Росо).

Нико Розберг от своя страна се надява и на Сузука да се представи добре като в последния старт.

– Нямам търпение пак да работя на трасе. Ще се опитам да извлека максимума от новия аеродинамичен пакет и последните неща по колата – каза още той.