Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще се бори за третата редица

Мерцедес ще се бори за третата редица

30
0
Михаел Шумахер

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер смята, че с подобренията по своя Мерцедес напълно реално може да се бори за стартова позиция от трета редица в Гран при на Испания.

В миналото състезание в Турция съотборникът му Нико Розберг потегли трети, но за момента по-опитният германец остава далеч от тази позиция на стартовата решетка. Шумахер записа две седми времена в петъчните свободни тренировки, но и в двете сесии се нареди зад бившия пилот на Уилямс.

– Представихме се приемливо в петък и ясно демонстрирахме положителна тенденция с подобренията по болида. Останалите също са постигнали напредък. Още не съм прегледал събраните данни, но според мен можем да се борим за място на трета стартова редица. Ще продължим да работим върху представянето си и утре, каза пилотът на Мерцедес.

Розберг, отчел се с трети и шести резултат в тренировките, обясни, че екипът не е показал пълния си потенциал заради тактически решения и условията на пистата.

– Като цяло се представихме задоволително. Направихме добри тестове, насочени основно над управлението с повече гориво, заради което може би не сме по-високо в таблицата с времената. Днес вятърът беше силен и гумите не сработиха добре, което усложни нещата, добави германецът.