Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес сравнително доволни от темпото си

Мерцедес сравнително доволни от темпото си

36
0

Сравнително доволни от темпото и представянето си през първия ден изпитания за Гран при на Канада останаха в тима на Мерцедес, след като Нико Розберг записа трето време, а Михаел Шумахер бе девети в подреждането.

– Успяхме да направим някои наистина добри дълги серии следобед като подготовка за състезанието – допълни шефът на тима Рос Браун. – Основните неща, върху които ще се съсредоточим този уикенд, са стратегията с гумите и управление нивото им на износване (особено на мекия тип и в по-малка степен на твърдия). В момента сме в прилична позиция – допълни англичанинът.

Удовлетворение изрази и Нико Розберг, макар той също да призна, че условията са били доста трудни.

– Направихме някои наистина добри промени по настройките на колата, като освен работихме много дълго по гумите, за да разберем поведението им. Справянето особено с меката смес бе крайно трудно – допълни той.
Именитият му съотборник изпитваше смесени чувства в края на деня: сутринта напредваше, но във втората тренировка имаше проблем, който така и не успя да разреши.

– И ние като всички се борехме с гумите в опити да ги накараме да заработят. Ако завали, пистата ще остане в подобно на днешното състояние и вероятно ще е още по-трудно да се управлява. Трудно е да се предвиди какво можем да постигнем утре. Моето усещане е, че ще се представим спрямо очакванията ни и ще сме може би третият по бързина отбор – каза още Шумахер.