Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес търсят още подобрение на темпото си в дълги серии

Мерцедес търсят още подобрение на темпото си в дълги серии

94
0
Нико Розберг

Пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Люис Хамилтън отстъпваха първите две позиции в класирането на днешните свободни тренировки за Гран при на Монако за броени минути преди да окупират отново челните места. Немският състезател бе най-бърз и в двете сесии, а темпото и на двамата в един бърз бе недостижимо.

В серия от дълги обиколки те все още имат известни проблеми. Розберг например прегряваше гумите (когато направи 26 тура със суперсофт), но скоростта е обещаваща за представянето в останалата част от уикенда.

Беше доста добър ден, а и винаги е хубаво да преодолееш чисто първите сесии в Монако. Истинският тест ще е в неделя, но съм доволен от техническата работа, свършена в тренировките досега. И Нико, и Люис се справиха заедно с инженерите. Удовлетворяващ старт на уикенда, след който трябва да вземем правилните решения за събота и неделя – коментира шефът на тима Рос Браун.

Нико Розберг определи четвъртъка като продуктивен. Той допълни и че се чувства удобно в колата си.

Изглежда сме бързи в една обиколка, но се трудихме по това да подобрим състезателното си темпо – продължи той. – Ще е интересно да видим как вървим спрямо съперниците ни по улиците на града, в който живея.

Хамилтън също бе доволен от постигнатото досега. Според него суперсофт са на добро ниво като поведение.

– Аз обаче трябва да подобря скоростта си в квалификационен тур, като това ще постигна с промени отчасти в баланса на колата и отчасти в моя начин на управление. Автомобилът е почти такъв, какъвто трябва. Ще прегледаме информацията и ще поработим по тези аспекти – каза още той.