Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес тестват ауспуси без Коанда ефект!

Мерцедес тестват ауспуси без Коанда ефект!

196
0
ауспуси,Мерцедес

Ауспуси, които излизат високо в корпуса, тества тази сутрин тимът на Мерцедес на пистата Каталуния край Барселона. Зад тях няма канали, които да отвеждат струите назад и да използват ефекта на обтичане на повърхнините, описан от румънския физик Коанда.

От колата, която днес кара Люис Хамилтън, са премахнати и елементите на пасивния DRS от вчера (Нико Розберг работи с него). Добавени са обаче нови компоненти в предното крило, което бе сериозно обляно с аеробоя за изследвания.

Настройките на двигателя Мерцедес също звучаха малко по-различни от тези на Форс Индия и Макларън, очевидно в търсене на варианти за използване на вариант и без да се жертва нищо от мощността на двигателя заради притискане от изгорелите газове.

Темпото на Люис от тази сутрин, както и вчера с Нико Розберг, е добро. С твърдите гуми англичанинът е близо до Фетел с меките, но тази сутринта се качих в горната част на пистата, където е зоната с доста завои. От там и с просто око е видно, че Мерцедес е най-трудната за каране кола. Тя буквално реагира като ужилена при подаване на газ, докато Ред Бул е като залепен за трасето при почти всички преминавания и с двата типа гуми, с които и „биковете“ работят – медиум и хард.

По-късно екипът върна на автомобила версият с канали и Коанда ефект, която успях да заснема малко преди обедната пауза.