Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес трябва да поддържа добро темпо на развитие, заяви Рос Браун

Мерцедес трябва да поддържа добро темпо на развитие, заяви Рос Браун

45
0
Нико Розберг

Мерцедес трябва да поддържа добро темпо на развитие, заяви шефът на тима във Формула 1 Рос Браун.

Екипът довършва подготовката си за Гран при на Китай, където миналата година Нико Розберг спечели чудесна победа. Браун отбеляза, че спомените за успеха са прекрасни, а моментът на постигането му – повод за изключителна гордост в тима. Въпреки доброто представяне в първите стартове за 2013-та обаче, тепърва има много работа.

Наясно сме, че има разлика, която трябва да стопим и е необходимо да поддържаме темпото на развитие. Работихме здраво през последните две седмици и много искам да видя как ще се отрази това на представянето ни на писта. Гран при на Китай вече е добре познато състезание – тази година отбелязва десетата си годишнина. Пистата е истинско предизвикателство с бързи завои и тесни криви. Конфигурацията изисква добра скорост на правите, стабилност при спиране. Температурите вероятно ще са по-ниски в сравнение с тези от началните състезателни уикенди – каза още Браун.

Розберг не само спечели в Китай през 2012 г., но и води в 78 от общо 168 обиколки в това състезание за последните три години (46%).

Потеглям за Китай следващата седмица с прекрасни спомени от победата си там миналия сезон. Харесвам много трасето в Шанхай и се чувствам добре преди поредния старт на тази писта. Тимът работи много упорито, за да развие болида ни от Малайзия досега. В понеделник ще съм във фабриката, за да довърша подготовката си за следващите два старта на симулатора. Направихме силен старт на сезона и съм уверен, че можем да продължим да натискаме, за да постигнем хубави резултатит в Китай и Бахрейн – коментира немският пилот.

Люис Хамилтън пък спечели китайската надпревара през 2011 г. (тогава с Макларън). Той също сподели, че няма търпение да се състезава отново:

– Мина доста време от Малайзия! Първите две надпревари с новия ми тим бяха страхотно изживяване. Всички ме накараха да се почувствам добре дошъл. Началото на сезона бе по-добро от очакваното. Пето и трето място са наистина положителни резултати. Знам колко много състезания ни предстоят, така че трябва да продължим да се трудим упорито и да развиваме автомобила си. Този уикенд ще съм в завода и нямам търпение да чуя какво се е случило там през последните две седмици, както и какви новости имаме за Китай.