Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес убедени, че ще имат добри възможности в надпреварата

Мерцедес убедени, че ще имат добри възможности в надпреварата

71
0
Нико Розберг

Рос Браун определи квалификацията за Гран при на Великобритания като прилична за тима на Мерцедес. Той отбеляза, че в хаотичния следобед, когато сесията бе прекъсната заради пороен дъжд, представянето е зависело от конкретните условия на трасето.

Михаел Шумахер се справи отлично, като още в първия си тур с интермедии даде трето време. Нико Розберг не достигна пълния си потенциал днес в определено сложните 6 минути след рестартирането на Q2. Като цяло колата ни върви добре на мокро, балансът изглежда е на ниво. Сигурен съм, че утрешната надпревара ще е пълна с възможности. От лична гледна точка благодаря на всички фенове за това, че останаха с нас днес. И определено за първи път правя мексиканска вълна по средата на Q2! Вече получих няколко съобщения от приятели относно техниката ми в това отношение – коментира Браун.

Розберг е с 13-о време в квалификацията, но пред него има двама пилоти с наказания – Нико Хюлкенберг (Форс Индия) и Камуи Кобаяши (Заубер), така че ще се придвижи по-напред. Той обаче призна, че не е бил достатъчно бърз днес.

Трябва да разберем причините за случилото се, тъй като вчера имах повече скорост в същите условия. Но все още съм уверен за утре и гледам напред към състезанието. Имам шанс да спечеля точки. Благодаря на запалянковците – те създадоха невероятна атмосфера, дори когато не карахме – добави пилотът.

Според вицепрезидента моторспорт на Мерцедес Норберт Хауг пък Шумахер е имал шанс и за полпозишън, но трети все пак е добра база за надграждане в надпреварата.