Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес убедени, че ще подобрят резултатите си в Малайзия

Мерцедес убедени, че ще подобрят резултатите си в Малайзия

69
0
Нико Розберг

Потенциалът на Мерцедес F1 W03 се видя чудесно през първия уикенд от сезон 2012 г. във Формула 1, въпреки че в крайна сметка не бе реализиран в достатъчно добър резултат. Отборът обаче има основание да очаква подобрение в представянето в предстоящата Гран при на Малайзия, която е и като домашен старт за тях – основният им спонсор Петронас е важна част от екипа.

Летя за Малайзия, очаквайки много, след като в Австралия видяхме на какво е способен автомобилът ни – коментира Михаел Шумахер. – Не забравяме, разбира се, че пистата в Мелбърн не е съвсем представителна по отношение темпото на всички тимове, но въпреки това F1 W03 ме кара да се чувствам добре. На Сепанг ще е интересно за всички, тъй като ще е първото истинско трасе в шампионата. Конфигурацията предполага, че ще видим още по-ясно каква е силата на отделните отбори, а надпреварата като цяло е истинско удоволствие за пилоти и инженери.

Нико Розберг взе точки на Албърт парк, където последната обиколка се оказа истински хаос за него. Сепанг обаче е сред любимите му трасета в календара.

Пистата има две дълги прави и би трябвало да вървим наистина добре на тях тази година. Условията са крайно трудни заради жегата и влажността. Уверен съм обаче, че можем да подобрим представянето си там – заяви състезателят.

Шефът на тима Рос Браун допълни, че всички ще продължат да си трудят упорито, за оптимизират максимално болидите и да измъкнат потенциала им в битката. Той ще е доста зает през идващите дни, тъй като съперниците от Ред Бул и Лотус все още търсят окончателно изясняване легалността на толкова обсъжданата нова система в F1 W03, задействаща си при използването на DRS.