Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес вече гледат към 2012 г.

Мерцедес вече гледат към 2012 г.

30
0
Бруно Сена,Михаел Шумахер

Труден сезон изкараха Мерцедес през 2011 г. и днешният ден на пистата Интерлагос не бе изключение. Нико Розберг видя седми карирания флаг в Бразилия, но Михаел Шумахер бе едва 15-ти след удар с Бруно Сена. Седемкратният световен шампион спука лява задна гума при сблъсъка си с бразилеца и това принуди екипа да го прехвърли на стратегия с три бокса, докато съотборникът му бе с два. В Мерцедес поне се гордеят след финала на сезона, че спечелиха общо най-много точки като производител на двигатели – 731.

Нико нямаше особено добър баланс днес и се бореше с нестабилна задна част, което налагаше много внимателно боравене с гумите. Износваха се бързо и съответно бе трудно да се опитва да управлява колата достатъчно бързо и същевременно да щади гумите – обясни Рос Браун. – Сена пък демонстрира неопитността си при опит да защити позиция, която вече бе загубил и последвалият удар съсипа състезанието на Михаел.

Браун благодари след това на всички в Бракли, Бриксуърт и Щутгарт за усилията им през дългия сезон. Сред положителните неща в работата той отбеляза постоянството и скоростта на спиранията в бокса.

Не бе идеалният финал на сезона, въпреки че взех точки. Очаквах да съм по-напред от седмо място. Не стартирах като хората и гумите ми прегряваха при качването температурата на асфалта. Сега вече гледам напред и се надявам на по-добро представяне през 2012 г., тъй като се трудим упорито, за да създадем по-добър автомобил – сподели Нико.

Шумахер заяви за катастрофата, че такива неща се случват:

За съжаление след това можех единствено да се боря до последно, но в първата серия обиколки след инцидента задницата бе дебалансирана. За съжаление не успяхме да оправим това при спирането в бокса, чак накрая нещата се пооправиха. При всички усилия, влагани в развитието на болидите, съм уверен, че ще направим следващата стъпка напред към мястото, където трябва да е Мерцедес: на върха.