Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес все още имат надежда да се борят с Ред Бул, смята...

Мерцедес все още имат надежда да се борят с Ред Бул, смята Хамилтън

27
0
Люис Хамилтън

Все още има надежда Мерцедес да водят битка с Ред Бул и Себастиан Фетел в Корея, смята Люис Хамилтън. Английският пилот на екипа от Бракли обясни на какво ще разчита в състезанието на пистата Йонгам след квалификацията, в която даде второ време.

Според Хамилтън състезателното темпо на F1 W04 е достатъчно силно и се надява да има шанс да се бори утре.

Ще натисна колкото мога повече, за да изпреваря Себастиан. Преди време бях на полпозишън и той ме задмина на старта – надявам се да му го върна! Темпото в дълга серия не е лошо и се надявам положението да е същото в състезанието. Щастлив съм, че автомобилът е конкурентоспособен – момчетата свършиха страхотна работа, за да сме толкова напред. Доволен съм от представянето ни досега през уикенда, а ни предстои още работа. Тук е трудно да се изпреварва, но предполагам, че ще ми се наложи да опитам – обясни Люис.

Световният шампион за 2008 г. смята, че е извлякъл максимума от автомобила си днес.

Знаем, че времето малко ще се промени утре, но нямам претенции какво ще е. Предпочитам да караме на сухо, но да видим какво ще ни донесе денят – каза още Хамилтън.

Нико Розберг призна, че така и не е намерил оптимален баланс за колата си и това е причината, поради която бе разочарован от резултата си (пето време и четвърта позиция на грида вследствие санкцията на Марк Уебър).

Първият сектор на трасето е добър за изпреварвания, дано имаме възможности за това в първите обиколки. Ред Бул обаче изглежда имат предимство като цяло. Ако направя добър старт като в Сингапур, то подиумът е възможен, като се има предвид темпото ни от дългите серии в петък – допълни Нико.

Шефът на тима Рос Браун сподели, че местата на двамата му пилоти отразяват конкурентоспособността на Мерцедес на корейското трасе.

Люис бе доволен от баланса в квалификацията и извлече почти всичко от колата. Нико не се чувстваше толкова комфортно и това се отрази на време му. Представянето ни с повече гориво от петък изглеждаше доста силно и на тази база можем да направим прилична надпревара – допълни той.