Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мечтан старт за Лотус

Мечтан старт за Лотус

45
0

Мечтан старт на сезона записа екипът на Лотус, след като и двете коли на отбора финишираха в Гран при на Бахрейн.

17-и завърши Хейки Ковалайнен, като при това автомобилът му нямаше нито един проблем.

– Досега отборът постигна всяка цел, която си постави и това е фантастично. Стартирах добре и се борех с куп пилоти, с които и не подозирахме, че ще влезем в битка. По-късно губех време, когато пусках други болиди. Всички трябва да са наистина щастливи, но меденият месец приключи – трябва да работим вече за по-добри резултати – категоричен бе финландецът.

Ярно Трули остана на три обиколки зад победителя Фернандо Алонсо (Ферари), но това не помрачи на настроението му. След старта той успя да се опази от инциденти, но принудителното му излизане от трасето обърка реглажите на Т127.

– Предната част на колата занасяше и бе трудно да разбера какъв е балансът, но при спирането в бокса тимът свърши перфектна работа, сменяйки настройката на предното крило. След това отново вървях добре, но пък в края на състезанието се появи проблем с хидравликата, така че внимавах само да стигна финала – заяви италианецът.

Може би най-щастлив от всички бе шефът на Лотус Тони Фернандес, чийто половингодишни усилия вече се увенчават с успех.

– Преди надпреварата Клайв Чапман ми даде старата шапка на Лотус на Колин Чапман и каза: Когато спечелите първото си състезание, ти ще си човекът, който ще я хвърли във въздуха, както правеше татко – сподели малайзиецът. – Това означаваше много за мен, беше като предаване на плаща от една велика състезателна династия на друга.