Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън-Хонда възнамерява да повтори успехите си от 80-те, каза Денис

Макларън-Хонда възнамерява да повтори успехите си от 80-те, каза Денис

70
0

Макларън и Хонда възнамеряват да повторят успехите на легендарното си сътрудничество от края на 80-те години на ХХ век. Това заяви главният изпълнителен директор на Макларън Технолъджи Груп Рон Денис по време на пресконференция в централата на японската компания в Токио. Той посочи, че ще е нужно време, за да бъдат постигнати такива резултати, но отборът от Формула 1 и завърналият се в спорта производител са готови за предизвикателството.

Тимът от Уокинг и Хонда имаха известни проблеми по време на първия тест на отборите от Формула 1, но са убедени, че ще ги преодолеят за следващите изпитания.

– Никой не очаква да стигне върха на планината в деня, в който започва да се катери. Отнема време и трябва да се подготвиш добре. Ние се подготвяме за катеренето и то ще е предизвикателство, с което Макларън и Хонда са се справяли заедно неколкократно. Готови сме за изпитанието и ще постигнем успех. Защото историята сочи, че Хонда винаги успява, а партньорството Макларън-Хонда от 80-те години (на ХХ век) е нещо, което възнамеряваме да повторим. Надявам се да сме отново заедно в не толкова далечно бъдеще и да празнуваме световна титла. Уверен съм, че след време ще печелим. Първото предизвикателство е да победим в една Гран при, в краткосрочен план – да сме на ниво в Австралия с възможно най-добър резултат – заяви Денис.

Той подчерта, че представянето на Макларън-Хонда MP4-30 ще бъде реално преценявано за първи път едва по време на Гран при на Австралия. И Денис заяви, че тестът на Херес не премина особено гладко, но тимът трябва да се съсредоточи върху събирането на данни.

– Хонда е феноменална компания, като заедно сме изправени пред огромна задача за 2015 г. Съперниците ни имат година преднина, което прави предизвикателството още по-трудно, правилата никога не са били толкова сложни. Системите трябва да „общуват” и работят заедно, за да се постигне оптимално представяне – допълни Денис.

Според него предизвикателството на новия сезон във Формула 1 за Макларън и Хонда не е много по-различно от това да се сработят две компании от различни култури:

– Ето защо е необходимо да се трудим заедно, за да изградим доверие и това вършим през последните две години по пътя към първата си Гран при, а напрежението от страна на феновете ни, пилотите, спонсорите и медиите се увеличава.