Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън-Хонда започва нова ера с MP4-30 (видео)

Макларън-Хонда започва нова ера с MP4-30 (видео)

35
0

Макларън-Хонда направи официален дебют на болида си за сезон 2015 г. във Формула 1 MP4-30. Британският тим и японският производител възобновяват сътрудничество, което носи спомени за легендарни битки по пистите, за майсторството на Аертон Сена и Ален Прост, за време, когато червено-белите болиди доминираха по световните трасета. При такова наследство очакванията към тях са огромни, но от тима са категорични, че пишат „нова глава в историята си в F1 – такава, с която уважително кимват към миналото, но смело гледат напред към хоризонта”.

Показаният днес Макларън MP4-30 е първият автомобил на тима със задвижваща система на Хонда от 23 години насам. Той е еволюция на миналогодишната кола.

– През 2015 г. Макларън-Хонда възнамерява да продължи доброто темпо от втората половина на 2014-та, когато интензивна техническа развойна програма за MP4-29 позволи на отбора да установи солидна позиция в колоната – посочиха от отбора.

Сравнително стабилните технически правила са позволили на инженерите да развият допълнително някои посоки на работа, които вече бяха изследвани през миналия сезон, както и нови такива:

– Преструктурираните ни и подсилени инженерни департаменти придобиха увереност да поемат в редица други посоки. MP4-30 все пак бе създаден така, че да разполагаме с най-ефективната база. Това е основа, предлагаща сериозен брой нови изследователски и развойни пътеки за инженерите, аеродинамиците и пилотите ни – да ги следват през сезона и по пътя към следващата година.

От Макларън отбелязват, че автомобилът е аеродинамично развит през зимата, като резултатът е елегантен дизайн с променени нос, задна част (особено около скоростната кутия) и напасване на конструкцията към новата задвижваща система.

– Постигането на амбициозните ни цели няма да се случи незабавно – да печелиш във Формула 1 е дълъг процес, който постепенно набира скорост от сезон на сезон. Но с MP4-30 като база, Макларън и Хонда смятат, че са готови за бърз и ефективен напредък към едно успешно бъдеще – се казва още в изявлението на отбора.

Пилоти на тима през 2015 г. ще са Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън.