Начало Автомобили Microsoft и автомобилния концерн Hyundai-Kia Automotive разработват ново поколение информационни сис

Microsoft и автомобилния концерн Hyundai-Kia Automotive разработват ново поколение информационни сис

24
0

Microsoft Corp. и Hyundai-Kia Automotive Group (HKAG) подписаха договор за съвместна разработка на ново поколение информационни системи. Г-н Бил Гейтс, президент на Microsoft и г-н Чънг, президент на HKAG, подписаха споразумението на специална церемония в Сеул.

Microsoft и HKAG ще разработят иновативни системи, базирани на софтуерната програма Microsoft Auto – технологичното бъдеще на моделите с марка Хюндай-Киа.

„Вградените нови системи изцяло ще променят представите на потребителите за управлението на автомобила,” каза г-н Гейтс. „Съвместно с HKAG ние разработваме технологията от пролетта на 2006 г. Към настоящия момент вече имаме готовност с представянето на модерни информационни системи.”

Една от основните цели на Hyundai-Kia Automotive Group е да се превърне в глобален лидер в сферата на автомобилно-технологичните иновации. Партньорството им с Microsoft е сигурна стъпка към осъществяването й.

Първият съвместен продукт, вградена информационна система от ново поколение, чрез която се осъществява гласов контрол между устройствата в автомобила, ще бъде представена първо на американския пазар през 2010г. По-късно технологията ще бъде въведена и в моделите предназначени за азиатския и европейски пазар с мултимедия и навигация. Модерната информационна система ще предложи на клиентите възможност за слушане на музика в различни дигитални формати.

Новото поколение информационни системи са сравними с мини ПС-та. Дори след представянето на новия продукт към него могат да бъдат добавени нови софтуерни програми и мултимедийни технологии.

Усвояването на новия софтуерен продукт от HKAG ще увеличи присъствието на
Microsoft на азиатския автомобилен пазар и ще подобри имиджа на автомобилната индустрия като цяло. Инженерните и маркетингови звена на Microsoft Automotive Business Unit в Редмонд, Вашингтон ще работят директно със специално създадения отдел в HKAG, Сеул. Системи, разработени на база съществуваща версия на Microsoft Auto са позиционирани в моделите на Fiat Auto Group за Европа и Южна Америка, както и гамата на Ford Motor Co. дистрибутирана в Северна Америка.