Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мидланд ще тества с Джефри ван Хойдонк

Мидланд ще тества с Джефри ван Хойдонк

34
0

Мидланд предвижда 5-дневни тестове на пистата Херес в периода 7-11 декември и това е потенциална възможност за оценка способностите на няколко пилоти. В тази връзка от тима потвърдиха участието на Джефри ван Хойдонк в тестовата програма на 8 декември.

Преди теста на испанското трасе във фабриката на отбора са взели мерките на пилота за мястото му в болида.

“Познавам Джефри от времето, когато се състезаваше във Формула Рено и Формула 3, шампионати в които той се представи наистина чудесно. Сега сме доволни, че му даваме възможност да развие потенциала си на пилот”, коментира Колин Колес.

Предстоящите тестове са резултат от споразумение между мениджъра на Джефри ван Хойдонк, спонсорите му и Мидланд по време на Гран при на Германия. Оттогава се търси начин за организация на тази тренировка.

“Имам известен опит с болид от Формула 1, тъй като карах на демонстрация на Минарди, така че малко или много знам какво да очаквам. Невъзможно е кола от Формула 1 да се сравнява с някоя друга категория състезателни автомобили. Ще дам най-доброто от себе си, после трябва да чакам и да видя какво ще се случи с моето бъдеще”, заяви Джефри.