Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел се надява с Ферари да запазят формата си

Михаел се надява с Ферари да запазят формата си

39
0

Ферари могат да задържат настоящата си форма и да намалят още преднината на Рено във Формула 1, вярва Михаел Шумахер след победата си в Гран при на Франция.
###
Ферари могат да задържат настоящата си форма и да намалят още преднината на Рено във Формула 1, вярва Михаел Шумахер след победата си в Гран при на Франция. Днес седемкратният световен шампион спечели блестящо надпреварата на Маникур и постави още един рекорд в F1, като стана първият пилот в историята, триумфирал осем пъти на едно и също трасе. След успеха Михаел изостава на 17 точки от Фернандо Алонсо (Рено) 7 старта преди края на сезона.
Направих добър старт и след това всичко мина по план. Не бяхме много сигурни как ще се развие надпреварата, тъй като нямах възможност да направя нито една дълга серия обиколки поради проблемите ми в събота сутринта (колата му се подпали в свободната сесия, но пожарът бе овладян – б.а.). Но трябва да отбележа, че автомобилът, гумите, въобще целият пакет бе феноменален – коментира Михаел. – Съжалявам, че Фелипе не успя да задържи второто място, но се върнахме на подиума и взехме важни точки.
37-годишният пилот записа 150-ия си подиум днес на Маникур и се надява Ферари да запазят формата си и в следващата надпревара в Германия.